пятница, 13 марта 2020 г.

Вітання

Картинки по запросу "картинки уроки інформатики"

Шановні учні, бажаю успіхів у вивченні інформатики!

Давайте всі повіримо у себе.
І хтось тоді повірить і у тебе.
Головне - не опускати руки 
І швидше вирушати до науки.

Картинки по запросу "картинки уроки інформатики"

Цікава інформація

Гімнастика для очей покращує пам’ять 

Вчені виявили легкий і безкоштовний спосіб поліпшити пам’ять. Як повідомляють дослідники Манчестерського університету, якщо протягом 30 секунд кожен день одночасно рухати зіницями з боку в бік, можна значно поліпшити свою пам’ять.
За словами керівника роботи, професора Ендрю Паркера, подібна гімнастика для очей збільшує так звану справжню пам’ять на 10%. У дослідженні взяли участь 102 студенти-добровольці, яких розділили на дві групи. Частина волонтерів щоденно виконувала припис вчених, рухаючи зіницями з боку в бік, інші ж добровольці не здійснювали подібної «фізкультури».
Пізніше дослідники роздали всім студентам 20 аркушів з 15 якимись словами. Після ознайомлення з цією інформацією молодим людям роздали інші аркуші з текстами, на яких потрібно було позначити ті слова, які попередньо озвучили.
В середньому група, до цього активно «стріляла» очима, на 10% краще впоралася із завданнями. Більше того, перша група студентів на 15% краще ігнорувала слова-пастки, які здавалися схожими на щойно сказані і спеціально були додані в тести для утруднення запам’ятовування.

Як зазначив професор Паркер, одночасний рух зіниць поліпшує координацію двох півкуль мозку. Причому, виявляється, максимальна ефективність вправи досягається при русі зіниць з боку в бік, а не вгору-вниз. Саме таким чином досягається активізація зони мозку, активного за мнемонічні здібності людини.

Комментариев нет:

Отправить комментарий